2022 OAOS Annual Orthopaedic Conference Agenda				
FRIDAY, OCTOBER 28, 2022				
TIME	LECTURE NAME	SPEAKER		
	OAOS Board Meeting			
	7:45 - 8:25 AM Registration/Breakfast Buffet			
8:25 - 8:30 AM President's Welcome				
PANEL #1: Arthroplasty - Knee & Periprosthetic Fractures				
8:30 - 8:50 AM	Cemented vs Cementless TKA vs. The French Paradox	Mark Mildren, MD		
8:50 - 9:10 AM	Periprosthetic Fracture Management: Total Hip and Total Knee Replacements	Erik Kubiak, MD		
9:10 - 9:30 AM	Robotics and Navigation in Total Knee Arthroplasty: An Overview	Mark Mildren, MD		
9:30 - 9:45 AM	15-Minute Q&A			
PANEL #2: Femoral Neck Fractures				
9:45 - 10:05 AM	Femoral Neck Fractures in the Young	Paul Tornetta, III, MD		
10:05 - 10:25 AM	Femoral Neck Fractures: When to Perform a Total Hip Replacement	Zachary Adler, MD		
10:25 - 10:35 AM	10-Minute Q&A			
10:35 - 11:05 AM	Break/Exhibitor Visits			
	PANEL #3: Lower Extremity Trauma			
11:05 - 11:25 AM	Obesity and Intertrochanteric Fractures	Erik Kubiak, MD		
11:25 - 11:45 AM	Current Management of Patella Fractures	Paul Tornetta, III, MD		
11:45 - 12:05 AM	Early Weight Bearing after Lower Extremity Trauma	Erik Kubiak, MD		
12:05 - 12:20 PM	15-Minute Q&A			
12:20 - 1:20 PM	Lunch Break/Exhibitor Visits			
	PANEL #4: AAOS Town Hall			
1:20 - 1:40 PM	AAOS Update	Paul Tornetta, III, MD		
1:40 - 1:50 PM	10-minute Q&A			
1:50 - 2:10 PM	Legislative Update/Annual Meeting	Sabrina Riggs		
	PANEL #5: Arthroplasty - Controversies and Infection	n		
2:10 - 2:30 PM	Press Fit Total Hip Replacement for Patients Over 75	Zachary Adler, MD		
2:30 - 2:50 PM	Cemented Total Hip Arthroplasty: Are you cementing enough?	Kelli Baum, DO		
2:50 - 3:10 PM	Workup and Diagnosis of Prosthetic Joint Infections	Zachary Adler, MD		
3:10 - 3:25 PM	15-Minute Q&A			
3:25 - 3:55 PM	3:25 - 3:55 PM Break/Exhibitor Visits			
PANEL #6: Artificial Intelligence & Orthobiologics				
3:55 - 4:15 PM	Artificial intelligence in Orthopedics	Erik Kubiak, MD		
4:15 - 4:35 PM	Orthobiologics: Spotlight on Platelet Rich Plasma	Ryan Petering, MD		
4:35 - 4:45 PM	10-Minute Q&A			
4:45 - 5:45 PM	Hosted Reception/Exhibitor Visits			

2022 OAOS Annual Orthopaedic Conference Agenda			
SATURDAY, OCTOBER 29, 2022			
TIME	LECTURE NAME	SPEAKER	
7:30 - 8:00 AM	Breakfast Buffet/Exhibitor Visits		
PANEL #7: Diagnostic Tools & Techniques			
8:00 - 8:40 AM	Fluoroscopy Radiation Cancer and Cataracts: Fake News or Fact?	Timothy Keenen, MD	
8:40 - 9:00 AM	Point of Care: Diagnostic Musculoskeletal Ultrasound	Ryan Petering, MD	
9:00 - 9:30 AM	MRI Pearls	Matthew O'Brien, MD	
9:30 - 9:50 AM	Interventional Musculoskeletal Ultrasound: Injections and Beyond	Ryan Petering, MD	
9:50 - 10:10 AM	20-Minute Q&A		
10:10 - 10:40 AM	10:10 - 10:40 AM Break/Exhibitor Visits		
PANEL #8: Outpatient Surgery & Sports Medicine			
10:40 - 11:00 AM	High Volume Outpatient Total Joint Replacement: A Recipe for Success	Peter Roessler, MD	
11:00 - 11:05 AM	5-Minute Q&A		
11:05 - 11:25 AM	Hand & Wrist Sports Injuries	Craig Gillis, DO	
11:25 - 11:45 AM	ACL Reconstruction Using the Quad Tendon	John (Jeb) Reid, III, MD	
11:45 - 12:05 PM	Treatment of Common Hand Injuries	Craig Gillis, DO	
12:05 - 12:20 PM	15-Minute Q&A		
12:20 - 12:50 PM	Lunch/Exhibitor Visits		
PANEL #9: Life Outside of the Operating Room			
12:50 - 1:10 PM	How many tiktok channels do you need? The role of social media in orthopedics	Mark Mildren, MD	
1:10 - 1:30 PM	Women in Orthopaedics: A Historical Perspective	Bopha Chrea, MD	
1:30 - 2:10 PM	Volunteering in Africa: What are you going to do with your dash?	Gavin Button, MD	
2:10 - 2:30 PM	Creating Equality of Fracture Care Throughout the World	Lewis Zirkle, MD	
2:30 - 2:50 PM	20-Minute Q&A		
PANEL #10: Spine			
2:50 - 3:10 PM	Lumbar Spine Update: Current Trends	J. Christopher Noonan, MD	
3:10 - 3:30 PM	Hip Spine Relation	Elizabeth Lieberman, MD	
3:30 - 3:50 PM	Cervical vs Shoulder: Who is the Culprit?	J. Christopher Noonan, MD	
3:50 - 4:05 PM	15-Minute Q&A		
4:05 PM	Adjourn		