OAOS 2018 Annual Orthopaedic Conference DRAFT AGENDA FRIDAY, NOVEMBER 2, 2018

TIME	LECTURE NAME	SPEAKER	
7:45 - 8:30	OAO Board Meeting Breakfast	OI LAIKEN	
7:45 - 8:25	Registration/Breakfast		
8:25 - 8:30	President's Welcome		
PANEL: Fracture Complications – Moderated by Amer Mirza, MD			
8:30 - 8:45	Supracondylar Femur Fractures: Nail or Plate	Paul Tornetta, MD	
8:45 - 9:00	Tibial Fractures	Darin Friess, MD	
9:00 - 9:15	Complications of Foot and Ankle Fractures	Scott Woll, MD	
9:15 - 9:30	Radiation Exposure in the OR	Tim Keenen, MD	
9:30 - 9:45	Surgical Consent: The Patient Should Decide	Paul Tornetta, MD	
9:45 - 10:00	15-minute Q&A	Tadi Tometta, MB	
10:00 - 10:15	Break/Exhibitor Visits		
	tremity Fractures & Dislocations – Moderated by Greg Gra	mstad. MD	
10:15 - 10:30	Shoulder Dislocations & Instability	Greg Gramstad, MD	
10:30 - 10:45	Proximal Humerus Fractures: Trepidation Exemplified	Brian Galinat, MD	
10:45 - 11:00	Should We Plate Clavicle Fractures?	Paul Tornetta, MD	
11:00 - 11:15	Elbow Fractures and Dislocations	Rob Orfaly, MD	
11:15 - 11:30	The Case for External Fixation of Distal Radius Fractures	Paul Tornetta, MD	
11:30 - 11:45	15-minute Q&A	Tadi Torriccia, Wib	
11:45 - 12:05	Annual Meeting		
12:05 - 12:35	Lunch Break/Exhibitor Visits		
PANEL: AAOS Town Hall			
12:35 - 1:00	AAOS Update	David Halsey, MD	
1:00 - 1:15	15-minute Q&A	Barra Haisey) WB	
1:15 - 1:30	Break/Exhibitor Visits		
PANEL: Lower Extremity Fracture Management – Moderated by Paul Duwelius, MD			
1:30 - 1:45	Common Foot Injuries	Scott Woll, MD	
1:45 - 2:00	Syndesmotic Injuries: Indications and Reduction Techniques	Paul Tornetta, MD	
2:00 - 2:15	Approaches to Nailing Tibial Fractures	Zach Working, MD	
2:15 - 2:30	Surgical Approaches to Pilon Fractures	Paul Tornetta, MD	
2:30 - 2:45	15-minute Q&A	·	
2:45 - 3:00	Break/Exhibitor Visits		
	id Crisis in America: Orthopaedic Responsibility & Respons	se – Moderated by Rob	
Orfaly, MD			
3:00 - 3:15	300 Seconds to Save a Life: The Opioid Epidemic at Your Doorstep	Rich Barry, MD	
3:15 - 3:30	The AAOS Initiative	David Halsey, MD	
3:30 - 3:45	State Wide Drug Take Back Program	Rep. Sheri Malstrom	
3:45 - 4:00	Perioperative Pain Management	Paul Duwelius, MD	
4:00 - 4:15	15-minute panel discussion		
4:15 - 4:45	Adjourn/Exhibitor Visits		
5:00 - 7:00	Board/Speaker Dinner		

OAOS 2018 Annual Orthopaedic Conference DRAFT AGENDA SATURDAY NOVEMBER 3, 2018

TIME	SPEAKER	LECTURE NAME		
7:30 - 8:00	Breakfast Buffet			
PANEL: Hip & Knee Joint Injuries – Moderated by Blake Nonweiler, MD				
8:00 - 8:15	Catastrophic Knee Injuries	Matt Shapiro, MD		
8:15 - 8:30	ACL Revision Surgery	Dennis Crawford, MD		
8:30 - 8:45	Femoral Neck Fractures, Ages 45-65	Darin Friess, MD		
8:45 - 9:00	Periprosthetic Fractures	Kathryn Schabel, MD		
9:00 - 9:15	15-minute Q&A			
9:15 - 9:25	Break/Exhibitor Visits			
PANEL: Patello-Fo	PANEL: Patello-Femoral Challenges – Moderated by Dennis Crawford, MD			
9:25 - 9:40	Anterior Knee Pain: Is Surgery Ever the Answer?	Jacqueline Brady, MD		
9:40 - 9:55	Patellar FXs and Tendon Ruptures	Wade Gordon, MD		
9:55 - 10:10	Updates in the Treatment of Recurrent Patellar	Miho Tanaka, MD		
	Instability			
10:10 - 10:25	When TKR Patellas Don't Track Right	David Halsey, MD		
10:25 - 10:40	15-minute Q&A			
10:40 - 10:50	Break/Exhibitor Visits			
PANEL: How We Learn: Reading, Writing & 'Rithmatic? – Moderated by Britton Frome, MD				
10:50 - 11:05	The Future of CME	Paul Tornetta, MD		
11:05 - 11:20	Slick, One Click & Free: How Residents Study	Travis Philipp, MD		
11:20 - 11:35	Getting the Most From What You Read in Journals	Seth Leopold, MD		
11:35 - 11:50	Critical Analysis of Articles	Paul Tornetta, MD		
11:50 - 12:05	15-minute panel discussion			
12:05 - 12:35	Lunch/Exhibitor Visits			
PANEL: Catching	Knowledge in a Sea of Information – Moderated by Tamara	a Simpson, MD		
12:35 - 1:00	Where our Knowledge Comes From: Quality and Integrity in Scientific Reporting	Seth Leopold, MD		
1:00 - 1:15	Fresh from the Current Certification Experience	Kenneth Gundle, MD		
1:15 - 1:30	Recertifying: A Lot is Changing	David Halsey, MD		
1:30 - 1:45	15-minute panel discussion			
1:45 - 1:50	5-Minute Break			
PANEL: Lessons of War: Military Trauma Surgery – Moderated by Edward Arrington, MD				
1:50 - 2:05	Experiences of Operations Enduring Freedom, Freedom's Sentinel and Resolute Support	Scott Woll, MD		
2:05 - 2:20	Surgical Management of the Combat Amputee	Wade Gordon, MD		
2:20 - 2:35	Introduction to Clinical Care of the Combat Wounded	Edward Arrington, MD		
2:35 - 2:50	15-minute Q&A	, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,		
2:50 - 2:55	5-Minute Break			
PANEL: Covering ED Call: Anything Can Happen – Moderated by Zach Working, MD				
2:55 - 3:10	Hand Infections	Omar Nazir, MD		
3:10 - 3:25	Supracondylar Humerus Fractures in Children	Scott Yang, MD		
3:25 - 3:40	Pathologic Fractures on Call	Kenneth Gundle, MD		
3:40 - 3:55	Management of Open Tibia Fractures	Paul Tornetta, MD		
3:55 - 4:10	15-minute Q&A			
4:10	Adjourn			